TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Karamelinis varškinis tinginys
Karamelinis varškinis tinginys

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų varškės (naudoju 9 proc. iš maišelių)
360 gramų sausainių (tinka bet kokie mėgiami, ne per kieti)
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau “Rududu“, bet galima gamintis patiems)
200 gramų sviesto

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužau rankomis į posmulkius gabalėlius.

2.
Varškę, kubeliais supjaustytą sviestą ir Rududu sudedu į dubenį. Blenderiu viską sutrinu iki vientisos masės, kad nesijaustų varškės grūdelių.

3.
Į varškės masę suberiu sausainius ir gerai išmaišau.

4.
Krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šaukštu gerai paspaudžiu, kad neliktų tarpų. Dedu į šaldytuvą nakčiai.

5.
O tada pjaustau riekelėmis ir mėgaujamės! Jeigu norisi žavingiau, prieš patiekiant galima apšlakstyti tirpinti šokoladu ir pašildytu Rududu (kad lengviau šlakstytųsi, jį sumaišau su trupučiu pieno arba grietinėlės).


Patarimai:

Sausainius paprastai naudoju arba naminius sviestinius, arba pirktinius “mėsmalės“ tipo, pažiūrėdama, kurių geresnė sudėtis. Bet puikiai tinka ir Gaidelis, avižiniai ar digestive tipo sausainiai.


Jeigu neturite kekso formos, tinginį galite formuoti be jos - sukrėskite masę ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės ir rankomis suformuokite “dešrą“. Ją pridenkite popieriumi arba plėvele ir dėkite į šaldytuvą.




admin · 2020-05-11 15:00 · 472 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt