TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Traškios brokolių salotos su obuoliais ir saldžiarūgščiu padažu
Brokolių salotos su obuoliais

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 galvos brokolių (vidutinio dydžio)
2 vienetai obuolių (saldžiarūgščių)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
70 gramų razinų (arba mišinio su spanguolėmis)
60 gramų lukštentų saulėgrąžų
pagal poreikį vandens (verdančio)
Padažui:
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
30 mililitrų obuolių sidro acto (arba obuolių acto)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas klevų sirupo (apytikriai arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Padažui į dubenėlį supilti obuolių actą, aliejų, klevų sirupą, išspausti česnako, įberti druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.

2.
Brokolius nuplauti, tuomet supjaustyti nedideliais žiedeliais, sudėti į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu, palikti 8 - 10 minučių. Vandenį nupilti ir brokolius palikti atvėsti. Jei norite, galite brokolių neplikyti, jie išliks traškesni.

3.
Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūną susmulkinti.

4.
Į didelį dubenį sudėti brokolius, obuolius, svogūnus, suberti razinas, džiovintas spanguoles, saulėgrąžas. Užpilti padažą ant salotų ir gerai išmaišyti.




admin · 2020-05-10 06:00 · 493 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt