AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų ridikėlių
2 šaukštai obuolių acto
1 šaukštas sezamo sėklų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
2 skiltelės česnako
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Ridikėlius kruopščiai nuplauti, nupjaustyti galiukus.
2.
Ridikėlius supjaustyti plonais šiaudeliais - patogiausia pirmiausia supjaustyti maždaug 3 mm storio riekelėmis. Riekeles - 3 mm pločio šiaudeliais. Jei turite, galima pjaustyti ir mandolina.
3.
Ridikėlius pabarstyti druska ir atsargiai išmaišyti. Palikti 10 minučių pastovėti. Nuspausti iš ridikėlių išsiskyrusį skystį.
4.
Česnaką smulkiai sukapoti ir dėti į pjaustytus ridikėlius. Barstyti cukrumi, aitriosios paprikos milteliais, pilti actą ir išmaišyti.
5.
Prieš pat patiekiant išmaišyti su sezamo sėklomis.
Patarimai:
•
Salotas galima tiekti iš karto arba iki patiekiant kelias valandas laikyti sandariame indelyje, šaldytuve.
•
Papildomai tinka pagardinti, bet tikrai nebūtina: smulkinti svogūnų laiškai, malta kalendra, skrudintų sezamų aliejus.
•
Obuolių actą galima pakeisti paprastu 9% actu. Tuomet jo dėkite perpus mažiau.