TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Nostalgiškoji kiunkė - bulvių ir žirnių košė
Žemaitiška kiunkė bulvių ir žirnių košė

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių (didesnių)
150 gramų džiovintų žirnių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žirnius iš vakaro užpilti šaltu vandeniu - vandens pilti tiek, kad būtų maždaug 2 cm vandens virš žirnių. Palikti išbrinkti.

2.
Išbrinkusius žirnius su visu vandeniu dėti į puodą ir apie 30 minučių virti, kol ims minkštėti.

3.
Bulves nuskusti, supjaustyti gana smulkiais (apie 2*2 cm) kubeliais, sudėti prie verdamų žirnių, jei neapsemia bulvių, pilti dar kiek vandens. Virti apie 10 - 15 minučių, kol bulvės suminkštės.

4.
Vandenį nupilti, palikant šiek tiek ant dugno, pagardinti druska ir pipirais. Sugrūsti. Skanaus!


Patarimai:

Nemirkytus žirnius reikėtų virti apie 1.5 - 2 valandas.




admin · 2020-05-03 06:00 · 466 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt