TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Mielinis vyniotinis su aguonomis ir bananais
Mielinis vyniotinis su aguonomis ir bananais

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
200 gramų kepinių margarino (arba minkšto sviesto)
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių (+1 aptepimui)
2 šaukštai cukraus
15 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 vienetai bananų (gerai prinokusių)
200 gramų maltų aguonų
50 gramų džiovintų spanguolių (išmirkytų)
2 šaukštai skysto medaus (nebūtina)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną truputį pašildykite (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų), suberkite mieles ir cukrų, kad mielės ištirptų ir susidarytų putos (suaktyvėtų).

2.
Į dubenį suberkite miltus, druską, sudėkite margariną (sviestą), įmuškite 2 kiaušinius, supilkite pieną su mielėmis. Rankomis arba plakikliu išminkykite tešlą. Jeigu tešla labai limpa prie rankų, dėkite dar šaukštą miltų (arba kiek reikia, tešla neturi būti kieta). Išminkę, palikite bent 15 min. pailsėti.

3.
Įdarui sutrinkite bananus, sudėkite aguonas, mirkytas džiovintas spanguoles ir, jeigu reikia daugiau saldumo, dėkite medaus ar kito saldiklio.

4.
Aptepimui išplakite kiaušinį.

5.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočioti norimo ilgio ir storio stačiakampius, ant jų dėti įdarą, susukti į vyniotinį. Dėti abu vyniotinius į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikti kilti bent 30 min. Tada aptepti kiaušinio plakiniu.

6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra.




admin · 2020-05-01 09:00 · 448 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt