TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Snikerinis pyragas
Snikerinis pyragas

Porcijų skaičius: 16

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų sausainių (Gaidelio ar kitų mėgiamų)
100 gramų sviesto
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų žemės riešutų
100 gramų pieniško šokolado
100 gramų balto šokolado

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2.
Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai – sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupa) ir sumaišykite su ištirpintu sviestu bei keptuvėje arba orkaitėje šiek tiek paskrudintais žemės riešutais.

3.
Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, nes kitaip bus daug darbo valant). Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite mažais gabaliukais supjaustytą baltą ir pienišką šokoladą.

4.
Kepkite apie 25 - 30 minučių - kol lengvai paruduos (tik labai lengvai).

5.
Išėmę iš orkaitės leiskite visiškai visiškai atvėsti, kad pyragas sustingtų (šis žingsnis būtinas, nes kitaip pjaustomas pyragas iširs). O tada pjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio :-)


Patarimai:

Beje, skanus man šis pyragas ir iškart iškeptas bei atvėsęs, bet pats pats skaniausias - jeigu pavyksta kepti iš vakaro ir per naktį palaikyti šaldytuve. Tada galima pirštus nusikąsti :)




admin · 2020-04-30 21:00 · 468 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt