AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų sausainių (Gaidelio ar kitų mėgiamų)
100 gramų sviesto
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų žemės riešutų
100 gramų pieniško šokolado
100 gramų balto šokolado
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2.
Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai – sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupa) ir sumaišykite su ištirpintu sviestu bei keptuvėje arba orkaitėje šiek tiek paskrudintais žemės riešutais.
3.
Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, nes kitaip bus daug darbo valant). Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite mažais gabaliukais supjaustytą baltą ir pienišką šokoladą.
4.
Kepkite apie 25 - 30 minučių - kol lengvai paruduos (tik labai lengvai).
5.
Išėmę iš orkaitės leiskite visiškai visiškai atvėsti, kad pyragas sustingtų (šis žingsnis būtinas, nes kitaip pjaustomas pyragas iširs). O tada pjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio :-)
Patarimai:
•
Beje, skanus man šis pyragas ir iškart iškeptas bei atvėsęs, bet pats pats skaniausias - jeigu pavyksta kepti iš vakaro ir per naktį palaikyti šaldytuve. Tada galima pirštus nusikąsti :)