AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 litras vandens
600 gramų moliūgų (paprasto lietuviško)
400 gramų vištienos filė
200 mililitrų grietinėlės (ar kokosų pieno)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (didesnės)
2 šaukštai aliejaus
3 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį saldžiosios paprikos miltelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną nuplauti, dėti į puodą ir užpilti vandeniu. Dėti pipirų, vieną nuluptą (nesmulkintą) svogūną, lauro lapus ir dvi skilteles česnako. Užvirti ir virti apie 20 minučių. Tada pagardinti druska ir virti dar 10 minučių.
2.
Iš sultinio išimti vištieną, atsidėti, o sultinį perkošti.
3.
Švariame puode įkaitinti aliejų. Jame apkepinti kubeliais smulkintą likusį svogūną iki auksinės spalvos. Dėti smulkiai kapotą česnaką ir pakepinti apie minutę, kol paskleis malonų kvapą. Sudėti griežinėliais pjaustytą morką, nuskustą ir stambiais kubeliais pjaustytą bulvę ir viską 2-3 minutes pakepti. Tuomet sudėti kubeliais smulkintą moliūgą ir dar porą minučių apkepinti.
4.
Viską užpilti sultiniu, užvirinti ir virti apie 20 minučių. Tada sriubą sutrinti elektriniu trintuvu. Pagal skonį pagardinti druska, paprikos milteliais ir pipirais.
5.
Vištieną išskirstyti šakutėmis arba supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į sriubą, supilti grietinėlę ir dar kartą užvirinti.
6.
Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais.
Patarimai:
•
Grietinėlės tinka tiek riebi, tiek liesesnė. Jos kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Jeigu nevartojate pieno produktų, grietinėlę galite keisti kokoso pienu.