TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Humusas su burokėliais
Humusas su burokÄ—liais

Porcijų skaičius: 5

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 vienetai burokėlių (virtų)
400 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinės)
3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai sezamų pastos tahini
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Viską krauname į kombainą: burokėlius, avinžirnius (skysčio neišpilkite), česnaką, citrinos sultis ir 3 šaukštus Tahini.

2.
Viską sutriname. Jei humuso masė per tiršta, įpilame skysčio, likusio nuo virtų ar konservuotų avinžirnių, pasūdome.

3.
Humusą atvėsiname šaldytuve ir skanaujame su duonele ar daržovėmis.


Patarimai:

Tahini pasta gaminama iš sezamų sėklų ir alyvuogių aliejaus. Galite nusipirkti jau pagamintos Tahini pastos, bet tikrai nesudėtinga pasigaminti ir patiems. Tam, kad pagamintumėte ½ puodelio Tahini, prireiks 1 puodelio sezamų sėklų ir 3-4 v.š. alyvuogių aliejaus. Sezamo sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje kelias minutes. Tik nepalikite be priežiūros, nes jos linkusios greitai sudegti ir gali tapti karčios. Palikite atvėsti. Kai pakepintos sezamo sėklos atvės, pilkite jas į maisto smulkintuvą ir plakite, kol gausis košelė. Tuomet papildomai įpilkite alyvuogių aliejaus ir plakite, kol gausite vientisą masę. Tahini laikykite sandariame inde šaldytuve.




admin · 2020-04-28 18:00 · 486 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt