TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Makaronai su šonine ir moliūgų bei grietinėlės padažu

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 gramų moliūgų (svoris nuvalyto, naudojome sviestinį)
100 gramų makaronų (skaniausiai pavyks su tagliatelle ar penne)
80 gramų grietinėlės (naudojome 13 %)
50 gramų šaltai rūkytos šoninės
50 gramų sultinio
0.5 vieneto svogūnų
1/3 vieneto aitriosios paprikos (galite pakeisti aitriosios paprikos milteliais)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto Džiugo, Parmezano ar kt. )

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Makaronus virti pagal instrukciją ant pakelio.

2.
Į įkaitintą keptuvę suberti nedideliais gabalėliais pjaustytą šoninę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Pakepinti keletą minučių iki svogūnas suminkštės. Įdėti smulkiai kapotą česnaką ir maišant pakepinti dar apie minutę.

3.
Į keptuvę dėti per „burokinę“ tarką tarkuotus moliūgus ir smulkiai sukapotą aitrųjį pipirą. Apkepinti 3-4 minutes.

4.
Pilti grietinėlę, sultinį ir, sumažinus kaitrą, palaukti, kol užvirs. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.

5.
Į lėkštę dėti virtus makaronus, užpilti padažo. Pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.


Patarimai:

Jei norite tirštesnio, kremiškesno padažo, vietoje sultinio naudokite grietinėlę.


Papildomai kartu su moliūgu galima įdėti ir pjaustytų pievagrybių – taip patiekalo skonis bus dar turtingesnis.


Jei šoninė pakankamai sūri, druskos nebedėkite.


Patiekiant šiuos makaronus skaniausia juos pabarstyti kietuoju sūriu (pvz. Džiugo ar Parmezano), bet galite naudoti ir kitokį savo mėgstamą sūrį.




admin · 2020-04-26 21:00 · 481 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt