AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 150 gramų moliūgų (svoris nuvalyto, naudojome sviestinį)
100 gramų makaronų (skaniausiai pavyks su tagliatelle ar penne)
80 gramų grietinėlės (naudojome 13 %)
50 gramų šaltai rūkytos šoninės
50 gramų sultinio
0.5 vieneto svogūnų
1/3 vieneto aitriosios paprikos (galite pakeisti aitriosios paprikos milteliais)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto Džiugo, Parmezano ar kt. )
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Makaronus virti pagal instrukciją ant pakelio.
2.
Į įkaitintą keptuvę suberti nedideliais gabalėliais pjaustytą šoninę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Pakepinti keletą minučių iki svogūnas suminkštės. Įdėti smulkiai kapotą česnaką ir maišant pakepinti dar apie minutę.
3.
Į keptuvę dėti per „burokinę“ tarką tarkuotus moliūgus ir smulkiai sukapotą aitrųjį pipirą. Apkepinti 3-4 minutes.
4.
Pilti grietinėlę, sultinį ir, sumažinus kaitrą, palaukti, kol užvirs. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
5.
Į lėkštę dėti virtus makaronus, užpilti padažo. Pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.
Patarimai:
•
Jei norite tirštesnio, kremiškesno padažo, vietoje sultinio naudokite grietinėlę.
•
Papildomai kartu su moliūgu galima įdėti ir pjaustytų pievagrybių – taip patiekalo skonis bus dar turtingesnis.
•
Jei šoninė pakankamai sūri, druskos nebedėkite.
•
Patiekiant šiuos makaronus skaniausia juos pabarstyti kietuoju sūriu (pvz. Džiugo ar Parmezano), bet galite naudoti ir kitokį savo mėgstamą sūrį.