AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų miltų
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai pieno
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
500 gramų brokolių
400 gramų lašišos
250 gramų ryžių (virtų)
230 gramų grietinės (tirštos)
3 vienetai kiaušinių (didelių)
130 gramų mocarela sūrio
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį malto muskato
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą sukapoti, įmušti kiaušinį, įpilti pieną, įberti druską, miltus ir užminkyti tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 minučių.
2.
Brokolį apvirti pasūdytam vandenyje apie 4 minutes, tada sudėti į šaltą vandenį su ledukais, kad išliktų graži, žalia spalva.
3.
Lašišą supjaustyti ir trumpai apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ant stiprios ugnies. Kiaušinius išplakti su grietine ir prieskoniais. O mocarelą supjaustyti nedideliais gabalėliais.
4.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, tešlą iškočioti, sudėti į kepimo formą ir padaryti 3 - 4 centimetrų aukščio bortelius.
5.
Į vidų suberti ryžius, sudėti lašišą su brokoliu, užpilti išplaktą grietinę su kiaušiniais ir į tarpus sukišti supjaustytą mocarelos sūrį.
6.
Kepti 190 - 200 C laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.