AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų sausainių
100 gramų sviesto
Kremui:
600 gramų maskarponės sūrio
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros
2 šaukštai kreminio likerio (naudojau Damų)
1 šaukštas želatinos
Papuošimui:
1 sauja uogų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkinkite iki smulkių gabaliukų ir išmaišykite su lydytu sviestu. Sausainių mase išklokite torto formos dugną.
2.
Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite. Vandens pilkite tiek, kad apsemtų želatiną ir būtų dar maždaug 1 cm virš jos.
3.
Maskarponės sūrį išsukite su likeriu ir cukraus pudra.
4.
Grietinėlę suplakite iki standžių putų ir sumaišykite su maskarponės kremu.
5.
Išbrinkinttą želatiną ištirpinkite vandens garų vonelėje (neužvirinkite!) ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Supilkite ištirpintą ir atvėsintą žalatiną į maskarponės - grietinėlės kremą ir išmaišykite.
6.
Sūrio ir grietinėlės masę sukrėskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą sustingti. Išėmus iš šaldytuvo puoškite uogomis.