AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 350 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 mililitrų vandens (šilto)
4 šaukštai aliejaus (+trupučio delnams sutepti)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio cukraus
4 gramai sausų mielių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį suberti druską, cukrų, mieles, išmaišyti. Palikti 10 minučių pastovėti.
2.
Supilti aliejų, įsijoti pusę miltų, išmaišyti. Įsijoti likusius miltus ir užminkyti tešlą. Ji turi būti vos vos lipni.
3.
Tešlą uždengti ir palikti 1 valandą pastovėti šiltai.
4.
Delnus patepti aliejumi, pakilusią tešlą padalinti vienodo dydžio gabalėliais. Formuoti "pampuškas".
5.
Kepti iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus. Kepu keptuvėje nelipniu paviršiumi, jei jūsų keptuvė "traukia", galima įpilti šiek tiek aliejaus.
6.
Pampuškas galima kepti ir didesnes.
7.
Jei norite česnakinių - iškepusias, dar šiltas, aptepkite tirpinto sviesto ir smulkinto česnako mišiniu.