TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Skanusis plovas su baklažanais
Skanusis plovas su baklažanais

Porcijų skaičius: 5

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
700 gramų baklažanų
1 stiklinė ilgagrūdžių ryžių
1 stiklinė konservuotų pomidorų (trintų)
1 stiklinė vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
1 vienetas cinamono lazdelių
50 gramų kedro riešutų
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas cukraus
2 skiltelės česnako (smulkiai kapoto)
1 sauja krapų (kapotų)
1 šaukštelis malto kumino
0.5 šaukštelio maltos kalendros
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 300°C, grilio funkcija. Baklažanus supjaustykite maždaug vieno centimetro griežinėliais, iš abiejų pusių patepkite juos plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus, sudėkite į kepimo skardą vienu sluoksniu, paberkite druska. Skardą dėkite į aukštesniąją orkaitės lentyną. Kepkite 6-8 minutes iš vienos pusės, kol baklažanai gražiai paruduos, apverskite ir kepkite dar 4-6 minutes kol ir iš tos pusės jie paruduos. Šis procesas karštoje orkaitėje vyksta labai greitai, tad patarčiau orkaitę atidžiai prižiūrėti. Baklažanams iškepus, skardą ištraukite ir dėkite į šalį atvėsti.

2.
Likusį alyvuogių aliejų įkaitinkite puode, kepkite su juo svogūnus 4-6 minutes, kol suminkštės, suberkite smulkintus česnakus, kepkite dar minutę, suberkite cukrų, kumino miltelius, kalendros miltelius, cinamono lazdelę. Pakaitinkite minutę, suberkite ryžius ir kaitinkite dar minutėlę, tada apliekite viską trintais koncervuotais pomidorais ir vištienos sultiniu. Išmaišykite. Kai užvirs, puodą uždenkite, liepsną sumažinkite iki minimumo ir leisktie pamažu virsnoti 15 minučių.

3.
Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedrinių pinijų riešutus. Keptus baklažanus supjaustykite kubeliais. Pasibaigus ryžių virimo laikui, puodą nukelkite nuo ugnies, atidenkite, ryžius išmaišykite. Ryžiai neturi būti labai birūs, bet jei Jums atrodo, kad ryžiai liko per daug drėgni, imkite skiautelę virtuvinio popieriaus, uždenkite puodą, o ant viršaus dėkite puodo dangtį, palaikykite taip 5- 8 minutes. Įmaišykite pjaustytus baklažanus, gruzdintus riešutus ir kapotus krapus.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2020-04-18 15:00 · 487 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt