AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos krūtinėlės
1 šaukštelis prieskonių vištienai
4 žiupsneliai česnako granulės
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
1 saujelė sezamo sėklų
1 saujelė graikinių riešutų
Patiekiant:
4 lapai salotų
Užpilui:
1 šlakelis balzaminio acto (naudojome Modenos)
1 šaukštas medaus (skysto)
Garnyrui:
1 vienetas raudonosios paprikos
Kepimui:
pagal poreikį kokosų aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai per pusę. Visas 4 dalis pamušti mėsos plaktuku.
2.
Kepsniukus apibarstyti prieskoniais, druska, pipirais ir česnako granulėmis.
3.
Atskirame dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinius.
4.
Į kitą dubenėlį suberti sezamo sėklas. Susmulkinti graikinius riešutus (galima sudėti į maišelį, pamušti su mėsos plaktuku arba kočėlu) ir juos suberti prie sezamo sėklų, sumaišyti.
5.
Kiekvieną vištienos krūtinėlę mirkyti kiaušinio plakinyje iš abiejų pusių, tuomet pamirkyti sėklų ir riešutų mišinyje, kad apliptų.
6.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepti kepsniukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
7.
Į gilesnį indelį sumaišyti balzaminį actą ir skystą medų (jei neturite skysto, galima pašildyti medų kol suskystės, medų įdėjus į indelį, o tą indelį į karšto vandens pripildytą dubenį). Šiuo padažu apšlakstyti kepsniukus.
8.
Garnyrui stambiai supjaustyti papriką ar kitas turimas daržoves, jas pakepti keptuvėje.
9.
Lėkštę papuošti plėšytais salotų lapais, keptomis daržovėmis, įdėti kepsniuką ir patiekti.