TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Cukinijų ir avinžirnių blyneliai
Cukinijų ir avinžirnių blyneliai

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų cukinijų
240 gramų konservuotų avinžirnių (arba virtų)
2 vienetai kiaušinių
90 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
60 mililitrų pieno
3 vienetai svogūnų laiškų
1 šaukštelis kario
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėkite per burokinę tarką sutarkuotą cukiniją, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, išspauskite česnako skiltelę ir suberkite avinžirnius (smulkinti nereikia).

2.
Kitame dubenyje suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, dėkite kario miltelių, žiupsnelį druskos, supilkite pieną ir viską gerai išplakite. Tešla turi būti gan tiršta (grietinės tirštumo).

3.
Gautą tešlą supilkite į indą su cukinijomis ir išmaišykite.

4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, formuokite norimo dydžio blynelius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

5.
Patiekite su mėgstamu padažu. Šiam kartui maišiau majonezą su garstyčiomis.


Patarimai:

Jei nerimaujate, kad tešla skystoka, galite papildomai įdėti šiek tiek miltų.




admin · 2020-04-08 06:00 · 480 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt