AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 730 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
500 mililitrų pieno
100 mililitrų aliejaus (+dubeniui patepti)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai druskos
7 gramai sausų mielių
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną truputį pašildžiau (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų) subėriau cukrų ir mieles ir gerai išmaišiau. 5 - 10 min palikau pastovėti, kad mielės aktyvuotųsi.
2.
Į pieną su mielėmis supyliau aliejų, įmušiau kiaušinį ir lengvai šluotele paplakiau.
3.
Miltus persijojau.
4.
Po truputį subėriau persijotus miltus į pieno mišinį, pasūdžiau ir užminkiau tešlą. Jei tešla labai lips, rankas sutepkite aliejumi. Išminkytą tešlą sudėjau į stiklinį aliejumi suteptą dubenį, uždengiau ir palikau šiltai kilti 1.5-2 val.
5.
Tešlai pakilus, ją dar kartą perminkiau ir dar palikau 0.5-1 val. kilti.
6.
Kol tešla kilo, pasiruošiau įdarą. Bandeles tinka ruošti su tokiais įdarais: raugintų kopūstų, varškės.
7.
Raugintų kopūstų įdaras - keptuvėje su aliejumi pakepinau smulkiai pjaustytus svogūnus, morkas, sudėjau raugintus kopūstus, pagardinau pipirais, druska ir troškinau 10-15 min.
8.
Varškės įdaras - varškę sumaišiau su grietine, cukrumi ir razinomis (nuplikintomis verdančiu vandeniu).
9.
Gnybiau po gabalėlį tešlos, pakočiojant tarp delnų, suformavau apskritimus ir į vidų dėjau įdaro, kraštelius užspaudžiau ir dėjau siūle į apačią.
10.
Aptepimui išplakiau kiaušinį.
11.
Paruoštas bandeles sudėjau į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepiau kiaušinio plakiniu.
12.
Kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min.