AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 480 gramų kvietinių miltų
340 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
1 šaukštelis levandų (džiovintų)
šiek tiek vanilės esencijos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, miltais, vanile bei džiovintomis levandomis ir užminkyti tešlą. Aš maišiau virtuvės kombainu - juo maišant tešla atrodo kaip trupiniai, bet vėliau puikiai minkosi.
2.
Išminkytą tešlą suspausti į plokščią diską, pridenti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 20 - 30 minučių.
3.
Atšalusią tešlą iškočioti į maždaug 5-7 mm storio lakštą. Išpjauti norimos formos sausainius. Sausainius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarp jų nedidelius tarpelius.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol šiek tiek paruduos.
5.
Iškepusiems sausainiams leisti visiškai atvėsti.