AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė vandens (šilto)
1 sauja sėklų mišinio (nebūtina)
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis rupi duska (su kaupuku)
1 žiupsnelis kmynų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišome miltus, druską, sėklas ir kmynus.
2.
Mieles ištirpiname šiltame vandenyje. Vandenį supilame į sausus ingredientus ir išmaišome.
3.
Paliekame daugmaž valandai šiltesnėje namų vietoje, kad pakiltų.
4.
Pakilusią tešlą krečiame į kepimo formą (naudoju silikoninę).
5.
Dedame į šaltą orkaitę. Įjungiame kaitinimo režimą viršus+apačia ir nustatome 230 laipsnių temperatūrą.
6.
Kepame 50 minučių, kol viršus gražiai paruduoja, o įbedus medinį pagaliuką jis ištraukimas neapsivėlęs tešla.
7.
Iškepusiai duonai leidžiame visiškai atvėsti, o tada pjaustome ir skanaujame!
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Matavimui paprastai naudoju 200ml stiklinę
•
Sėklų mišinį paprastai naudoju iš moliūgų, saulėgrąžų ir kedrinių pinijų. Svarbu, kad mišinyje nebūtų linų sėmenų, nes jos netinkamos kepti aukštoje temperatūroje.
•
Vietoje sėklų šią duoną taip pat tinka gardinti mėgstamais riešutais, džiovintais vaisiais ar kuo tik sugalvosite.
•
Labai svarbu duoną dėti į šaltą orkaitę, nės lėtas temperatūros pakilimas būtent ir suteikia jai tobulai purią tekstūrą.