AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 150 gramų kvietinių miltų
140 gramų vandens
100 gramų silkės
2 vienetai kiaušinių
30 gramų rausvųjų svogūnų
20 gramų kukurūzų krakmolo
10 gramų grūdėtųjų garstyčių
5 gramai krapų
5 gramai petražolių
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Silkė nuvaloma nuo kaulų ir smulkiai sukapojama.
2.
Į silkės kapotinį dedami garstyčių grūdeliai marinuoti, smulkiai sukapoti svogūnai, labai smulkiai sukapoti krapai bei petražolės, viskas labai gerai išmaišoma.
3.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynio.
4.
Tryniai sumaišomi su dalimi vandens. Po to sudedami miltai ir krakmolas, pamažu maišant supilant ir likusį vandenį. Viskas gerai išplakama.
5.
Į tešlą sudedami plakti kiaušinių baltymai (tešla turėtų būti panaši kaip lietinių blynų).
6.
Paruošta tešla užtaisomas sifonas (jeigu neturite sifono, žiūrėkite patarimus).
7.
Puode įkaitinamas aliejus.
8.
Įmamas šaukštas, į jį purškiama tešla, į jos vidurį dedamas silkės įdaras. Ant viršaus užpurškiama tešlos (kaip parodyta video).
9.
Paruošta spurga dedama į aliejų ir kepama 2-3 minutes, kol gražiai apskrus.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Tešlos purškimas per sifoną suteikia jai daug oro, todėl spurgos pavyksta tobulai purios be jokių kėlimo priemonių. Sifonų rasite įsigyti daugumoje indų parduotuvių, jie dar kartais vadinami “plakikliais grietinėlei“.
•
Jeigu gaminsite be sifono, spurgų tešlą darykite tirštesnę, o purumui įdėkite arba daugiau kiaušinių baltymų, arba papildomų kėlimo priemonių (kepimo miltelių arba sodos).
•
Šias spurgas tinka patiekti su raudonųjų kopūstų uogiene, kurią paruošite taip. 100g cukrus dėkite į puodą ir kaitinkite iki cukrus ištirps ir karamelizuosis. Kai cukrus pradeda degti, dėkite 200g plonais kubeliais pjaustytų raudonųjų kopūstų. Maišydami apkepinkite, tada užpilkite vandeniu (tiek, kad kopūstus apsemtų), dėkite 2g cinamono, 2g kardamono ir 2 gvazdikėlius. Ant nedidelės ugnies troškinkite apie dvi valandas. Baigdami troškinti pagal skonį pagardinkite pipirais.