TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Užkepti lietiniai blynai su faršu ir sūriu
Užkepti lietiniai blynai su faršu ir sūriu

Porcijų skaičius: 5

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
125 gramai miltų
3 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų maltos mėsos (kalakutienos ar vištienos)
100 gramų fermentinio sūrio
3 vienetai pievagrybių (didesnių)
0.5 vieneto svogūnų
50 mililitrų grietinėlės
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius lengvai išplakti su druska, aliejumi ir pienu. Suberti miltus ir maišyti, kol neliks sausų miltų. Tešlą palikti pusvalandį pastovėti.

2.
Sausoje, nelimpančioje keptuvėje kepti lietinius blynus - į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę pilti po samtelį tešlos, judinant keptuvę, išlieti blyną, kepti, kol paviršius apdžius, apversti ir kepti dar kelias sekundes. Jei naudojate gerą, nelimpančią, "netraukiančią" keptuvę, papildomai aliejaus pilti nereikia.

3.
Įdarui keptuvėje apkepti smulkiai kapotą svogūną, kol paskaidrės, tuomet sudėti maltą mėsą, kepti, vis pamaišant, kol neliks žalios mėsos. Sudėti plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius, pagardinti prieskoniais. Palikti atvėsti.

4.
Sūrį sutarkuoti. Pusę išmaišyti su mėsa ir grietinėle.

5.
Kiekvieno blyno šone dėti įdaro, susukti į vamzdelį ir dėti į kepimo formą, vieną šalia kito. Bynelių viršų galima aptepti trupučiu tirpinto sviesto - bus dar skaniau.

6.
Pabarstyti likusiu sūriu ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gržiai apskrus.




admin · 2020-03-31 21:00 · 499 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt