TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Orkaitėje kepti smidrai - greita ir labai skanu!
OrkaitÄ—je kepti smidrai Å¡paragai

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 pundelis smidrų (apie 400 gr)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek citrinų sulčių (nebūtina, bet tinka)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepimui orkaitėje geriausiai tinka vidutinio storumo arba kiek storesni smidrai (dauguma parduodamų būna būtent tokie). Jeigu smidrų stiebeliai labai ploni, juos geriau valgykite blanširuotus arba lengvai apvirtus, nes kepami orkaitėje jie gali per daug išsausėti.

2.
Smidrus nuplaukite, nusausinkite ir nulaužkite sumedėjusias dalis. Aš darau taip - imu smidrą, lengvai palenkiu sumedėjusią dalį ir žiūriu, per kurią vietą linksta. Toje ir laužiu. Sumedėjusių dalių neišmeskite, jas galima panaudoti verdant sultinį.

3.
Skardelę iškloju kepimo popieriumi ir joje vienu sluosniu paskleidžiu smidrus. Apšlakstau alyvuogių aliejumi, šlakeliu citrinos sulčių ir rankomis smidrus pavartau, jog tolygiai pasidengtų. Pabarstau druska ir trupučiu pipirų. Jeigu mėgstate, dar galite pabarstyti 1-2 skiltelėmis smulkiai kapoto česnako arba galima ant smidrų uždėti keletą plonų citrinos griežinėlių.

4.
Šaunu į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu iki smidrai lengvai rusteli ir suminkštėja. Man paprastai trunka apie 10 minučių, bet tikslus laikas gali priklausyti nuo orkaitės bei nuo smidrų storio, tiesiog po kokių 7 minučių patikrinkite vieną smidrą ir matysite, kiek dar kepti.

5.
Ištraukiu iš orkaitės ir skanauju!


Patarimai:

Iškepusius dar karštus smidrus labai tinka pabarstyti smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu (pvz. Parmezanu ar Džiugu), jo skonis čia labai dera.




admin · 2020-03-30 00:00 · 501 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt