AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Įdarui:
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
300 gramų varškės
200 gramų braškių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti su cukrumi, kol pabals. Įmaišyti miltus. Baltymus išplakti iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišyti į tešlą, kad baltymai kuo mažiau sukristų.
2.
Tešlą pilti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstyti. Biskivtą kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 minučių, kol viršus taps lengvai auksinės spalvos. Iškepusį biskvitą apversti ant cukraus pudra dosniai pabarstyto kepimo popieriaus lapo. Atsargiai nulupti kepimo popierių ir biskvitą susukti į vyniotinį (čia yra labai geras video, kaip gražiai susukti biskvitą). Uždengti rankšluostėliu ir palikti atvėsti.
3.
Įdarui varškę sutrinti elektriniu trintuvu arba per sietelį iki vientisos konsistencijos. Įmaišyti kambario temperatūros sviestą, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų bei viską gerai ištrinti (galima ir mikseriu). Jeigu kremas skystokas, galite jį trumpam padėti į šaldytuvą - šaldytuve jis gana greitai sutvirtės.
4.
Atvėsusį biskvitą atsargiai išvynioti ir aptepti kremu. Braškes nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais ir išdėlioti ant kremu ištepto biskvito, lengvai spustelint šaukštu, jog "panirtų" į kremą. Biksvitą su kremu standžiai susukti ir palikti kelioms valandoms šaldytuve, kad sustingtų ir skoniai susigertų.