AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
240 gramų sausainių (Selga, Gaidelis ir pan.)
120 gramų sviesto
Viršui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (ala Rududu)
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 vienetai bananų
3 šaukštai cukraus pudros
šiek tiek citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Torto formą nusegamais kraštais (naudojau 22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2.
Sausainius smulkiai sutrupinkite, išmaišykite su tirpintu sviestu. Šia mase išklokite kepimo formos dugną ir suformuokite bortelius, paspaudžiant šaukštu arba rankomis, kad gautųsi gana tvirtas pagrindas ir šonai. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą (galima padėti ir į šaldiklį, sutvirtės dar greičiau).
3.
Maskarponę šaukštu arba mikseriu išsukite su cukraus pudra. Grietinėlę standžiai išplakite ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
4.
Bananus supjaustykite, apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių (jog bananai nepatamsėtų) ir išdėliokite ant sutvirtėjusio sausainių pagrindo. Karamelizuotą kondensuotą pieną, jeigu jis kietas, truputį pašildykite, kad būtų minkštesnis. Juo apteplkite bananus. Ant viršaus dėkite maskarponės kremą. Viršų išlyginkite šaukštu. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų (geriausiai - per naktį).
5.
Prieš tiekiant valgymui galite papuošti šokolado drožlėmis arba kitokiais gardumais, jeigu norisi :-)