TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Minkšta česnakinė pynė
Minkšta česnakinė pynė

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
šiek tiek aliejaus
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų (apytikriai, +stalui pabarstyti)
200 mililitrų vandens
6 gramai sausų mielių
2 šaukšteliai cukraus
0.5 šaukštelio druskos (su nedideliu kaupu)
Įdarui:
60 gramų sviesto (minkšto)
4 skiltelės česnako (apytikriai)
pagal skonį krapų (smulkintų)
1 ir 1/4 šaukštelio prieskoninių žolelių (apytikriai, naudojau rozmariną, baziliką, raudonėlį, čiobrelį)
šiek tiek druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek pieno

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus persijoti.

2.
Vandenį truputį pašildyti (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų), berti cukrų, mieles ir gerai išmaišyti. Palikti pastovėti 8-10 min.

3.
Po to įmaišyti druską, po truputį suberti prasijotus miltus, suminkyti tešlą. Minkyti 6-8 min.

4.
Sutepti tešlą aliejumi, įdėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai kilti 1 val.

5.
Įdarui česnaką sutarkuoti smulkia tarka.

6.
Minkštą sviestą sumaišyti su česnakų, krapais, prieskoninėmis žolelėmis ir druska.

7.
Stalą pabarstyti miltais, iš tešlos iškočioti stačiakampį maždaug 50x30 cm. Aptepti česnakiniu sviestu, suvynioti vyniotinį. Vyniotinį perpjauti išilgai į 2 dalis, supinti "kasą", susukti apskritimą, galus sujungti ir suspausti. Tada pynutę atsargiai perdėti kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Uždengti vėl rankšluosčiu ir palikti dar 30 min. pakilti šiltoje vietoje.

8.
Aptepimui lengvai išplakti trynį su pienu. Prieš kepant, aptepti plakiniu pynę.

9.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.




admin · 2020-03-25 00:00 · 518 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt