TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Vanilinė migdolų ir kriaušių tarta
Vanilinė migdolų ir kriaušių tarta

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
100 gramų sviesto (šalto)
180 gramų kvietinių miltų
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
1 žiupsnelis druskos
2 vienetai kiaušinių trynių
Įdarui:
3 vienetai kriaušių (apytikriai, nuluptų)
400 mililitrų sulčių (saldžių raudonų vaisių ir uogų arba raudonojo vyno)
140 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
2 vienetai kiaušinių
30 gramų kukurūzų krakmolo (naudojome Dr.Oetker Gustin)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
140 gramų maltų migdolų
1 šaukštelis cukraus pudros

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, užberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų bei druską, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Tešlą iškočiokite ir įklokite į maždaug 25 cm skersmens kepimo formą, peiliu padailinkite krepšelio kraštus.

2.
Kriaušes sudėkite į verdančias sultis ir 5 min. pavirkite ir nukelkite nuo ugnies.

3.
Įdarui kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Tada po vieną įplakite kiaušinius, galiausiai įmaišykite krakmolą ir migdolų miltus. Įdarą tolygiai paskleiskite ant tešlos krepšelio.

4.
Kriaušėms išilgai padarykite įpjovas ir išskleiskite lyg vėduokles ant migdolų masės.

5.
Kepkite 160 °C orkaitėje maždaug 25 min. Tada kepinio viršų pridenkite folija ir kepkite dar maždaug 25 min. arba kol įdaras sutvirtės. Iškeptą atvėsusį pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi.




admin · 2020-03-24 06:00 · 498 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt