AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 10 vienetų bulvių
0.5 vieneto cukinijų (jaunos, nedidelės)
200 mililitrų kefyro
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai miltų
1 šlakelis aliejaus
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
Padažui:
200 gramų varškės
2 šaukštai grietinės
1 pundelis krapų
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame.
2.
Svogūną ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome.
3.
Cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką. Jei susidaro daug skysčio, jį nupilame.
4.
Į bulvių masę beriame cukiniją, svogūną, česnaką, miltus, mušame kiaušinį, pilame kefyrą, pagardiname druska. Masę gerai išmaišome.
5.
Kepimo formą patepame aliejumi. Supilame bulvių ir cukinijų masę.
6.
Dedame kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę 40 min.
7.
Valgome su varškės pagardu: varškę pertriname per sietelį. Įmaišome smulkintus krapus, česnaką, druską ir grietinę. Varškę išsukame iki vientisos masės.