AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
1 žiupsnelis druskos
150 gramų kvietinių miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių (naudojome Dr. Oetker)
2 šaukštai kakavos
Įdarui:
3 pakeliai "panna cotta" mišinys (naudojome Dr.Oetker)
700 mililitrų pieno
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
150 gramų uogų (šviežių gervuogių ir aviečių arba šaldytų ir atitirpintų, nesumaigytų uogų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Įsijokite į juos miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gerai išmaišykite.
2.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (35x35 cm). Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 15 min. Palikite kepinį atvėsti.
3.
Įdarui sumaišykite panakotos mišinį su cukrumi ir 200 ml pieno. Likusį pieną ir grietinėlę užvirkite nedideliame puode ir tada įmaišykite paruoštą mišinį. Maišant pavirkite 1 min., kol cukrus ištirps. Tada nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
4.
Atvėsusį kepinį perpjaukite pusiau.
5.
Vieną jo dalį įklokite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę skardą, užtepkite pradėjusią stingti panakotą ant kepinio, suberkite uogas. Jeigu naudojamos uogos šaldytos ir atitirpintos, palaikykite jas ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų vandens perteklių, tada sumeskite ant panakotos.
6.
Ant viršaus užklokite likusią kepinio pusę, lengvai prispauskite prie panakotos sluoksnio (ant viršaus galima uždėti medinę lentelę). Padėkite skardą į šaldiklį 2-3 val. ir tada pyragą ragaukite.