TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 12:39
Japoniškas varškės pyragas - be galo purus ir skanus
Japoniškas varškės pyragas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
6 vienetai kiaušinių
250 gramų kreminės varškės
140 gramų cukraus
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
60 gramų miltų
50 gramų sviesto
20 gramų krakmolo
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą, varškę, grietinėlę ištirpdykite dubenyje virš garų vonelės, maišydami iki vientisos masės. Palikite truputį atvėsti.

2.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ir vanilinį cukrų įmaišykite į varškės masę kartu su citrinos sultimis. Įsijokite miltus, druską ir krakmolą. Gerai išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų gumuliukų.

3.
Atskirai plakite baltymus. Kai jie pradės putoti, po truputį berkite cukrų ir išplakite iki standumo. Atsargiai, per kelis kartus, baltymus įmaišykite į varškės masę.

4.
Kepimo formos (naudojau 20 skersmens apvalią) išorę sandariai apvyniokite folija. Galite apvynioti net keliais sluoksniais, kad būtų tikrai sandaru. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite trupučiu sviesto arba aliejaus. Supilkite varškės masę ir išlyginkite viršų. Formą dėkite į gilią skardą ir į skardą pilkite karšto vandens, kad uždengtų formą maždaug iki pusės.

5.
Kepkite iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 10 minučių. Pasibaigus kepimo laikui, šiek tiek praverkite orkaitės dureles ir palaikykite pyragą 15 - 30 minučių. Jis šiek tiek nusileis. Tada išimkite pyargą iš orkaitės, peiliu apveskite palei kraštą, kad visiškai atsiskirtų nuo formos, ir nuėmus formos kraštus palikite visiškai atvėsti.

6.
Galite skanauti iškart atvėsusio, bet man jis pats skaniausias keletą valandų pastovėjęs šaldytuve. Patiekdami galite papuošti cukraus pudra.




admin · 2020-03-17 06:00 · 526 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt