TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Firminiai Kūmutės šašlykai
Firminiai Kūmutės šašlykai

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos mentės
4 šaukštai aliejaus (aukšto dūmingumo)
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 šaukštas prieskonių (ožragės, serenčio lapelių, charčio prieskonių)
1 šaukštelis druskos (rupios, apie 15 g)
1 stiklinė vandens

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Mėsą supjaustau postambiais, maždaug degtukų dėžutės dydžio, gabalais. Į indą, kuriame mėsa bus marinuojama, stambia tarka įtarkuoju nuluptą svogūną. Bijantiems ašarų pakalnės siūlau svogūną labai smulkiai sukapoti, bet taip neišsiskirs reikalingos sultys, tad verta truputį paašaroti. Arba pasižiūrėti šimtus pačių keisčiausių patarimų video kanaluose ir kramtyti gumą pjaustant, peilį ar tarką pastoviai nardinti į šaltą vandenį, dėvėti nardymo įrangą ir pan.

2.
Į svogūnų tarkius sudedu mėsą, prieskonius, supilu aliejų ir labai gerai išmaišau, darau tai rankomis, paminkant. Indą dengiu ir dedu į vėsią vietą, jei nėra rūsio, tuomet tinka ir šaldytuvo lentyna. Laikyti šaldytuve galima iki 48h, o minimaliausias laikas įsigerti prieskoniams – 4h.

3.
O kur dingo druska ir vanduo? Niekur, juos naudoju tik prieš pat kepant. Kai jau anglys tampa tinkamos kepimui, į šašlykus sudedu druską, pilu vandenį ir minkau, kol vanduo susigeria (tai trunka apie 1-2 minutes).

4.
Mėsą veriu ant iešmų ir atiduodu budinčiam prie žarijų.


Patarimai:

Apie garnyrus atskirai nerašysiu, tik priminsiu, kad kečupas prie tokių šašlykų nedera, jeigu norite pajausti tikrą mėsos, svogūnų ir prieskonių derinį, reiktų jį ragauti su rafinuotesnių skonių padažais.




admin · 2020-03-16 12:00 · 515 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt