AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 6 riekės kiaulienos nugarinės (apie 500 g)
6 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
6 šaukštai maltų džiūvėsėlių (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
180 gramų varškės (naudojome 9 proc)
6 šaukštai majonezinio padažo (naudojome Daumantų Baravykų)
2/5 šaukštelio džiovinto raudonėlio (ar saujelės smulkintų šviežių žalumynų)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mėsą “pamušti“ virtuviniu plaktuku, kol kiekvienos riekės plotas maždaug padvigubės, mėsos sluoksnis bus plonas. Pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų.
2.
Įdarui sumaišyti varškę su majoneziniu padažu ir prieskoniais.
3.
Ant kiekvieno mėsos gabalėlio krašto dėti po šaukštą įdaro. Atsargiai dailiai susukti, jeigu reikia, šiek tiek užlenkti kraštus, kad įdaras pro juos neišbėgtų.
4.
Pasiruošti tris lėkšteles: vienoje paplakti kiaušinius, kad visiškai susijungtų tryniai ir baltymai (bet ne iki putų); į antrą suberti miltus; į trečią - džiūvėsėlius.
5.
Kiekvieną suktinuką pirmiausia apvolioti miltuose, kad neliktų nepadengtų mėsos plotelių, tuomet kiaušinio plakinyje, o galiausiai džiūvėsėliuose.
6.
Suktinukus kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje (ant kiek aukštesnės nei vidutinė kaitros) po maždaug 5 - 7 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus ir iškeps iš vidaus.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti čia