AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo vištienos filė
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai garam masala prieskonių
2 šaukšteliai kario
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Padažui:
350 mililitrų jogurto, natūralaus
250 mililitrų kokosų pieno
250 mililitrų vandens
3 vienetai pomidorų (pageidautina nuplikytų, be žievelės)
2 vienetai svogūnų
6 skiltelės česnako
60 gramų migdolų miltų
1 šaukštas rudojo cukraus (ar paprasto)
1 šaukštelis imbiero (šviežio, sutarkuoto)
4 šaukšteliai kario
1 šaukštelis ciberžolės
1 šaukštelis garam masala prieskonių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio maltos kalendros
1 žiupsnelis malto kardamono
1 žiupsnelis malto muskato
1 šlakelis aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir kariu, ir garam masala. Mėsos gabaliukus išmasažuokite ir palikite marinuotis šaldytuve 2 valandas ar pernakt.
2.
Marinuoštą vištieną apie pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje.
3.
Keptuvėj įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite vištieną, pavartant, kol visiškai iškeps. Kepti reikėtų 5-6 min. Vištieną atidėkite. Atvėsusią supjaustykite kąsnio dydžio gabalais.
4.
Padažui maisto smulkintu sutrinkite (arba labai smulkiai sukapokite ar sutarkuokite) svogūnus, česnaką ir stiklinę vandens. Atskirai smulkiai supjaustykite ar sutrinkite pomidorus.
5.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūnų ir česnakų tyrę ir maišydami kepkite 2-3 min., kol ims truputį tamsėti.
6.
Sudėkite pomidorus, imbierą, migdolus, kokosų pieną, jogurtą, cukrų, visus prieskonius. Gerai išmaišykite, užvirkite, sumažinkite ugnį ir padažą troškinkite apie 30 min.
7.
Į padažą sudėkite paruoštą vištieną ir patroškinkite dar 15 min.
Patarimai:
•
Skanu su indiška duonele arba biriai virtais ryžiais.