TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Gaivios kepenėlių salotos su apelsinų padažu
Gaivios kepenėlių salotos su apelsinų padažu

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų vištų kepenėlių
1 vienetas ilgavaisių agurkų
200 gramų vyšninių pomidorų
1 vienetas poro
2 saujos špinatų
2 saujos gražgarsčių
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis pipirų (naudojau šviežiai grūstus „Melegueta“)
pagal skonį druskos
Padažui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 vienetas apelsinų
1 šaukštas garstyčių (iš stiklainiuko)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepenėles nuplauname, pagardiname druska. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame iškepame kepenėles. Jos iškepa labai greitai, svarbu neperkepti. Kepkite iki 10 minučių, vis pavartant.

2.
Salotas ir daržoves nuplauname. Salotų lapelius dedame į salotinę.

3.
Agurką supjaustome šiaudeliais, pomidorus perpjauname per pusę, porą supjaustome griežinėliais ir išskirstome žiedais. Daržoves dedame į salotinę.

4.
Kepenėles šiek tie pasmulkiname. Sudedame ant viršaus.

5.
Pasiruošiame padažą: išspaudžiame apelsino sultis, sumaišome su garstyčiomis ir aliejumi. Salotas pagardiname žiupsneliu druskos ir šviežiai grūstais pipirais, apšlakstome padažu.




admin · 2020-03-10 12:01 · 509 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt