TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 12:33
Aguonų panakota su spanguolių padažu
Aguonų panakota su spanguolių padažu

Porcijų skaičius: 5

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų graikiško jogurto
50 gramų cukraus
2 šaukštai aguonų
6 gramai želatinos lapelių
Padažui:
100 gramų džiovintų spanguolių
1 vienetas apelsinų
0.5 vieneto cinamono lazdelių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai vandens
Pabarstymui:
1 saujelė graikinių riešutų
3 šaukštai cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę su cukrumi. Statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol cukrus ištirps ir grietinėlė įkais, bet neužvirs. Nukelkite nuo ugnies.

2.
Šaltame vandenyje užmerkite želatiną. Nugręžkite ir įmaišykite į šiltą grietinėlę. Įmaišykite jogurtą ir aguonas. Karts nuo karto pamaišykite, kol panakota visiškai atvės ir tik tuomet padalinkite į formeles. Tokiu būdu nesusidarys plėvelė panakotos paviršiuje. Supilstykite į formeles ir palikite šaldytuve, kol sutvirtės, apie 3 - 4 valandas. Norint išimti panakotą iš formelės, ją panardinkite į dubenį su karštu vandeniu kelioms sekundėms ir tuomet apverskite į lėkštę. Jei panakota neatšoka nuo formelės sienelių, panardinkite ją dar kartą.

3.
Paruošite spanguolių padažą: džiovintas spanguoles užpilkite karštu vandeniu, pridenkite ir palikite 15 minučių, kol spanguolės išbrinks. Nukoškite. Sudėkite spanguoles į nedidelį prikaistuvį kartu su medumi, cinamono lazdele, pusės apelsino žievele ir sultimis. Įpilkite vandens. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol spanguolės suminkštės. Pertrinkite padažą maisto smulkintuvu. Jei padažas per tirštas, įpilkite daugiau sulčių ar vandens. Padažą užpilkite ant deserto.

4.
Sausoje keptuvėje palaipsniui ištirpinkite cukrų, kol įgaus auksinę karamelės spalvą. Įmaišykite graikinius riešutus. Maišykite, kol jie gerai apsivels karamele. Nukelkite nuo ugnies ir išverskite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite atvėsti ir tuomet susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais. Papuoškite desertą.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"



admin · 2020-03-10 09:00 · 516 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt