TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 12:25
Lenkiškas varškės pyragas
Lenkiškas varškės pyragas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
700 gramų kreminės varškės (nesaldintos)
170 gramų sviesto
170 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo (galima keisti riebia grietine)
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
3 šaukštai bulvių krakmolo
2 šaukšteliai vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.

2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išpakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.

3.
Toliau plakant dėti po vieną trynį. Tada plakant jau truputį lėčiau supilti grietinėlę ir įsijoti krakmolą. Sukrėsti kreminę varškę ir šaukštu išmaišyti.

4.
Baltymus išplakti iki standumo (kad apvertus dubenį iš jo nekristų) ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.

5.
Kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi. Kraštus patepti trupučiu sviesto.

6.
Į formą sukrėsti varškės masę. Šauti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.

7.
Kepti apie 50-60 minučių iki pyragas sutvirtės. Jeigu pyrago viršus imtų ruduoti, kol laikas dar nepraėjo, sumažinkite orkaitės temperatūrą 10-20 laipsnių.

8.
Tada orkaitę išjunkite, o dureles šiek tiek praverkite. Leiskite pyragui visiškai atvėsti.

9.
Galite skanauti iškart, bet man šis pyragas pats skaniausias, kai per naktį pastovi šaldytuve.

10.
Patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.


Patarimai:

Labai rekomenduoju šį pyragą kepti būtent su kremine varške ir nekeisti jos paprasta varške, nes pyrago tekstūra bus ne tokia kremiška ir labiau primins varškės apkepą. Kreminės varškės rasite daugelyje didesnių prekybos centrų. Ji dažniausiai parduodama kibirėliuose, kartais dar vadinama "varške pyragams".


Nesijaudinkite, kad pyragas kepdamas šiek tiek pakils, o vėsdamas sukris - taip ir turi būti :)




admin · 2020-03-08 15:00 · 509 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt