AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 450 gramų maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
2 vienetai paprikos
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai pomidorų pastos
2 skiltelės česnako
1 vienetas aitriosios paprikos
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek žalumynų (smulkintų)
Garnyrui:
300 gramų ryžių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžius išverdame, kaip nurodyta ant pakuotės.
2.
Svogūnus, paprikas ir česnakus supjaustome kubeliais. Aitriąja papriką supjaustome labai smulkiai.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus, česnakus ir pakepiname 2 min., sudedame paprikas ir pakepiname dar 6 min. Sudedame į lėkštę.
4.
Į keptuvę sudedame maltą mėsą ir, maišant, kepiname, kol apskrus. Pagardiname kiaulienos prieskoniais, druska bei pipirais.
5.
Į keptuvę sudedame kepintas daržoves, beriame aitriosios paprikos miltelius, dedame smulkintą aitriąją papriką, pomidorų pastą ir, maišant, troškiname ant mažos ugnies apie 2 min.
6.
Tiekiant, į lėkštes dedame ryžių, šalia mėsos-paprikų troškinį ir pabarstome smulkintais žalumynais.