AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 650 gramų pievagrybių (naudojau baltus ir rudus)
375 mililitrai sultinio (vištienos arba daržovių)
315 mililitrų vandens
1.5 stiklinės ryžių
50 gramų sviesto
1 vienetas morkų (apytiksliai)
2 vienetai šalotinių svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintas čiobrelis
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą.
3.
Susmulkiname grybus, česnakus, šalotus ir sutarkuojame morką, dedame į keptuvę, pagardiname druska ir pipirais.
4.
Į troškinimui skirtą indą arba kitą, kuris tinkamas dėti į orkaitę, sudedame daržoves, paskleidžiame per visą plotą ryžius, pabarstome čiobreliais, užpilame sultinio ir vandens. Uždengiame dangčiu ir dedame puodą į orkaitę.
5.
Kepame 30-40 min, kol ryžiai tampa minkšti ir birūs. Jei kepimo metu per greitai susigėrė skystis, o ryžiai dar kieti - pilkite dar vandens ar sultinio.
6.
Prieš tiekiant užbarstome žalumynų.