AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 350 gramų rikotos
3 vienetai kiaušinių (didelių)
180 gramų kvietinių miltų
110 gramų sviesto (ištirpinto)
80 gramų cukraus
2/3 stiklinės uogų
2 šaukšteliai citrinos žievelės (nuo vienos citrinos)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos (naudojau jūros druską)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Ištepti sviestu 22 cm kepimo formą, jos dugną iškloti kepimo popieriumi.
2.
Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
3.
Dideliame inde elektriniu plakikliu lengvai išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą.
4.
Suberti rikotą, smulkiai tarkuotą citrinos žievelę, įpilti citrinos sultis. Viską išplakti iki vientisos masės.
5.
Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Dar kartą perplakti.
6.
Per du kartus suberti miltus, mentele išmaišant po kiekvieno bėrimo, jog neliktų gumuliukų. Saują uogų atsidėti, o likusias atsargiai įmaišyti į tešlą.
7.
Tešlą sukrėsti į kepimo formą. Likusias uogas įdėti į tešlos paviršių.
8.
Kepti apie 45-50 minučių.
9.
Šį pyragą ypač skanu valgyti su ledais.