AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 6 vienetai pomidorų (didesnių)
300 gramų maltos mėsos (kiaulienos, vištienos šlaunelių mėsos ar kt.)
150 gramų ryžių (išvirtų biriai)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis garstyčių (naudojau Dijon)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nupjauti pomidorų viršūnėles. Vidų išskobti.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti smulkintą svogūną, sudėti maltą mėsą ir apkepti, maišant, apie 5 - 10 minučių, kol iškeps. Pagardinti prieskoniais, garstyčiomis, sudėti iš pomidorų išskobtą masę ir troškinti, kol skystis išgaruos. Įmaišyti ryžius.
3.
Išskobtus pomidorus įdaryti maltos mėsos mase. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti pomidorus viršūnėlėmis.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių.