AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų varškės (sausesnės)
200 gramų grietinėlės
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų balto šokolado
šiek tiek vanilės
Papuošimui:
2 saujos uogų (mėgstamų)
šiek tiek kokoso drožlių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje.
2.
Trynius atskirti nuo baltymų. Varškę, trynius, grietinėlę ir vanilę sutrinti trintuvu, tada įpilti ištirpintą šokoladą ir išmaišyti. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į trynių-varškės masę.
3.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti varškės masę ir viršų išlyginti. Tortui kepti naudoti 22-24 centimetrų skersmens formą.
4.
Apkepą kepti 150 C laipsnių garų vonelėje. Į gilesnę formą įpilti vandens, per vidurį uždėti 20 centimetrų skersmens torto formos lanką, o ant jo dėti formą su varškės apkepu. Kepti apie 50-60 minučių, priklauso nuo orkaitės, gali užtrukti ir ilgiau.
5.
Iškepusį apkepą palikti orkaitėje visiškai atvėsti, truputėlį pravėrus dureles. Puošti mėgstamomis uogomis ir kokosų drožlėmis. Skaniausia valgyti šaltą, palaikytą šaldytuve kelias valandas.