AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 ir 1/4 kilogramo bulvių (nevirtų ir nevalytų svoris)
1/3 kilogramo bulvių (virtų)
1.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
Įdarui:
500 gramų kiaulienos (maltos)
1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustytas)
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio pipirų
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
pagal poreikį aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Virtas bulves sumalkite mėsmale arba sutarkuokite kuo smulkesne tarka.
2.
Nevirtas bulves švariai nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Tarkius nusunkite (sunkdami per smarkiai nespauskite), bet skysčio neišpilkite - palaukite, kol jame nusistovės kramolas.
3.
Virtas bulves sumaišykite su nevirtomis. Dėkite nusistovėjusį krakmolą, druską ir kruopščiai išmaišykite.
4.
Įdarui smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite ant šiek tiek aliejaus ir sumaišykite su malta kiauliena, džiovintu baziliku, pipirais bei druska.
5.
Atgnybkite tešlos ir paskleiskite ją delne. Į vidurį dėkite mėsos, “uždarykite“ cepeliną ir pavoliokite tarp delnų.
6.
Į verdantį vandenį įberkite druskos ir šiek tiek krakmolo (prieš tai jį ištirpinkite nedideliame kiekyje šalto vandens). Krakmolas yra nebūtinas, tačiau jis išlygina cepelinų paviršių.
7.
Dėkite cepelinus ir virkite juos ant vidutinės ugnies maždaug 25–30 minučių.
8.
Cepelinus mums labai skanu valgyti su šiuo spirgučių ir svogūnų padažubei grietine.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Formuodami cepelinus drėkinkite rankas vandeniu, kad tešla neliptų prie rankų. Taip pat vandeniu sudrėkinkite indą, į kurį dedate suformuotus cepelinus.
•
Jeigu nėmėgstate mėsos, visus ar dalį cepelinų galite ruošti su varškės įdaru - vienam cepelinui skaičiuokite daugmaž 40-50 g varškės. Ją geriausia rinkitės riebesnę, sausesnę. Varškę pagardinkite trupučiu džiovintų krapų, žiupsneliu druskos ir su šiuo įdaru formuokite bei virkite cepelinus lygiai taip pat kaip mėsiškus.