AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų miltų (550D)
250 mililitrų vandens
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas kiaušinių
1 sauja kmynų (nebūtina)
20 gramų šlapių mielių
1 šaukštas cukraus
2 šaukšteliai druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mieles ištriname su cukrumi, įberiame šaukštą miltų ir truputį šilto vandens. Viską gerai išmaišome ir pastatome šiltai apie 20 min., kad suputotų. Į dubenį supilame likusį šiltą vandenį, aliejų, suberiame druską, kmynus, supilame išplaktą kiaušinį, pakilusias mieles ir beriame persijotus miltus. Užminkome tešlą, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 1 val., kad tešla dvigubai pakiltų. Pakilusią tešlą perminkome.
2.
Stalą plonai patepame aliejumi, iškočiojame tešlą maždaug 0,5 cm storio ir supjaustome pailgomis siauromis juostelėmis.
3.
Lazdeles dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi. Palaikome ~15 min ir kepame 200*C orkaitėje apie 8-10 min, kol gražiai parunda iki norimos spalvos ir traškumo.