AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vyšnių
500 gramų cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vyšnias švariai nuplaukite, išimkite kauliukus ir išspauskite iš jų sultis. Jeigu sultys ne visiškai skaidrios, jas perkoškite per tankų marliuką, sulenkta dviem - trim sluoksniais, kad neliktų tirščių.
2.
Sultis supilkite į puodą drauge su cukrumi ir virkite ant nedidelės ugnies, kol sirupas sutirštės, taps žvilgus.
3.
Karštą sirupą supilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite švariais, steriliais dangteliais. Stiklainius apverskite aukštyn kojomis, šiltai apklokite (aš apkloju pūkine kaldra) ir palikite visiškai atvėsti.
4.
Beje, jeigu norite dar intensyvesnio skonio ir aromato, verdant sirupą galite įdėti porą saujų švariai nuplautų vyšnių lapų ir saujelę vyšnių kauliukų. Tik tada išvirusį sirupą būtinai perkoškite, iš naujo užkaitinkite ir tada supilstykite į stiklainius.