AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 mililitrų aliejaus (apytikriai)
šiek tiek cukraus pudros
Tešlai:
500 gramų varškės (geriau sausesnės)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
7 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai 90 gr)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę pertrinkite per sietelį, kad būtų kuo švelnesnė ir vientisesnė. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilnį cukrų ir gerai išmaišykite.
2.
Dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais. Miltų mišinį suberkite į varškės masę ir išmaišykite. Tešla turi būti tiršta, bet ne kieta.
3.
Ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Šlapiomis arba aliejumi pateptomis rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio spurgas ir virkite aliejuje apie 5 - 7 min. Jas retsykiais pavartydami.
4.
Išvirusias spurgas išgriebkite iš aliejaus ir padėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius. Prieš patiekdami spurgas apibarstykite cukraus pudra.