TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Vištienos širdelių iešmeliai su bulvytėmis

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų vištų širdelių
50 mililitrų aliejaus
8 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
300 gramų bulvių (mažų)
60 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia užmarinuojame širdeles: į dubenį dedame širdeles, beriame pasmulkintą (arba išspaustą) česnaką, aliejų, druską bei pipirus. Gerai išmaišome ir paliekame pastovėti šaldytuve bent porą valandų (dar geriau - per naktį).

2.
Bulvytes išverdame su lupena. Pravėsusias truputį patraiškome rankomis.

3.
Širdeles mauname ant ilgų medinių pagaliukų arba metalinių iešmelių (jei naudosite medinius pagaliukus, prieš tai bent 20-30 min pamirkykite vandenyje, kad kepant nesudegtų).

4.
Širdelių iešmelius kepame grilyje arba ant grotelių orkaitėje (įkaitintoje iki 180 laipsnių). Kepame apie 15-20 minučių.

5.
Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą ir dedame patraiškytas bulvytes. Jas apkepiname, kol apskrus ir taps traškios. Pagardiname druska ir pipirais.

6.
Patiekdami į lėkštes dedame bulvytes ir širdelių iešmelius. Šalia dar galite papjaustyti marinuotų ar raugintų agurkų ir papuošti smulkintais žalumynais.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2020-02-17 12:00 · 530 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt