AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų menkių filė (ar kitos baltos žuvies filė)
150 mililitrų maltų džiūvėsėlių
2 šaukšteliai akmens druskos (naudojome Santa Maria )
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai (naudojome Santa Maria )
50 gramų sviesto (kepimui)
Garnyrui:
800 gramų bulvių (šviežiai išvirtų)
300 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
1 šaukštelis druskos (naudojome Santa Maria )
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai (naudojome Santa Maria )
pagal poreikį vandens (virimui)
Patiekiant:
250 gramų brokolių
1 vienetas citrinų
pagal poreikį vandens (virimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves.
2.
Žuvį supjaustykite porcijos dydžio gabaliukais.
3.
Sumaišykite džiūvėsėlius su druska ir pipirais. Apvoliokite žuvį džiūvėsėliuose.
4.
Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite pusę kepimui skirto sviesto. Kepkite žuvį apie 2 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės kaitros. Vėliau ištirpinkite likusį sviestą ir kepkite likusią žuvį.
5.
Garnyrui pirmiausia nusausunkite bulves ir sutrinkite. Įpilkite pieną, įdėkite sviesto, baltųjų pipirų, druskos ir viską dar kartą pertrinkite.
6.
Brokolį išskirstykite žiedynais. Užvirkite vandenį ir sudėkite brokolius. Pavirkite apie 3 minutes ir nusausinkite.
7.
Citriną supjaustykite skiltelėmis.
8.
Žuvį patiekite su bulvių koše, brokoliais ir citrinos skiltelėmis.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.