AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
2 vienetai cukinijų (jaunų neperaugusių)
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai miltų (apytikriai)
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas svogūnų
1 saujelė petražolių (smulkintų)
1 saujelė krapų (smulkintų)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
250 mililitrų pieno
25 gramai sviesto
1 saujelė svogūnų laiškų (smulkintų)
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas miltų
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka, jeigu labai vandeningos nuspauskite skystį.
2.
Į cukinijos tarkius dėkite smulkiai tarkuotą svogūną, tarkuotą sūrį, smulkintą česnaką, petražoles ir krapus, įmuškite kiaušinius, berkite druskos, pipirų, miltų ir viską gerai išmaišykite, kol gausite vidutinio tirštumo tešlą. Kiek dėti tiksliai miltų priklauso nuo cukinijų dydžių ir sultingumo, tešla neturėtų būti skysta. Iš pradžių pabandykite kepti vieną blyną, jei tešla per skysta ir nepavyks blyno gražiai apversti, tada į tešlą įmaišykite dar miltų.Tačiau labai svarbu nepadauginti miltų ir naudoti jų kiek įmanoma mažiau.
3.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4.
Česnakiniam padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą su aliejumi, suberkite miltus ir išmaišykite. Nuolat maišant palaipsniui supilkite pieną, kaitinkite ant silpnos ugnies, padažo neužvirinkite. Pagardinkite druska pagal skonį ir suberkite smulkinta česnaką bei svogūnų laiškus.