AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 6 vienetai makaronų, vamzdelių
1 sauja sūrio (tarkuoto, pabarstyti)
Įdarui:
180 gramų varškės 9%
50 gramų špinatų (ar šaldytų, apytikriai)
50 gramų sūrio (geriau kietojo, tarkuoto)
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį malto muskato
Padažui:
100 mililitrų pieno
20 gramų sviesto
1 saujelė sūrio (geriau kietojo, tarkuoto)
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia paruoškite padažą: storadugniame puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišant kepinkite, kol miltai taps auksinės spalvos, o masė taps košelės konsistencijos.
2.
Plona srovele, nuolat maišant, supilkite pieną. Ant nedidelės kaitros, nuolat maišant, virkite padažą, kol sutirštės.
3.
Padažui dar neatvėsus į jį suberkite saują tarkuoto kietojo, kito mėgiamo sūrio ar skirtingų sūrių mišinio, pagardinkite druska, pipirais.
4.
Įdarui špinatus perliekite verdančiu vandeniu. Palaukite, kol atvės ir sukapokite. Jei naudosite šaldytus, juos palikite visiškai atitirpti, tuomet labai gerai nusunkite nuo skysčio.
5.
Špinatus sumaišykite su varške, įmaišykite tarkuotą sūrį, įspauskite česnaką, pagardinkite druska, pipirais, maltu muskatu.
6.
Pirštais ar mažu šaukšteliu įdaru prikimškite makaronus. Makaronų prieš tai apvirti nereikia. Įdarą galima sudėti ir į konditerinį maišelį ir jį į vamzdelius įpurkšti - bus greičiau ir „švariau“, nei kimšti rankomis.
7.
Kepimo formoje paskleiskite maždaug trečdalį padažo, sudėkite makaronus, palikdami visai nedidelius tarpelius. Aptepkite likusiu padažu ir apiberkite tarkuotu sūriu.
8.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 min., kol makaronai bus minkšti. Kepimo pabaigoje galite padidinti temperatūrą, kad gražiai apskrustų.
Patarimai:
•
Daugiau patarimų ir receptų, kaip paruošti Cannelloni, rasite šiame straipsnyje.