TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Paplotėliai su lašiša ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės vandens
pagal skonį druskos
Viršui:
200 gramų saulėje džiovintų pomidorų
200 gramų šaltai rūkytos lašišos (naudojome Zigmo)
2 skiltelės česnako
1 pundelis petražolių
pagal poreikį citrinų sulčių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, vandenį ir druską. Išminkykite tešlą. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų bet ir jokiu būdu ne kieta. Jeigu atrodo kietoka, įpilkite dar šiek tiek vandens, o jeigu per lipni - įdėkite dar truputį miltų (bet nepadauginkite).

2.
Tešlą padalinkite į 12 dalių ir iš kiekvienos suformuokite po paplotėlį.

3.
Paplotėlius kepkite grilyje tiesiai ant anglių po minutę iš abiejų pusių. Jeigu neturite grilio, kepkite sausoje gerai kaitintoje keptuvėje (daugmaž po tris minutes iš abiejų pusių).

4.
Saulėje džiovintus pomidorus sutrinkite elektriniu trintuvu arba virtuvės kombainu į daugmaž vientisą masę. Įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, dėkite smulkiai kapotus česnakus, smulkintų petražolių ir išmaišykite.

5.
Užtepėlę tolygiai tepkite ant kiekvieno paplotėlio.

6.
Ant viršaus dėkite po gabalėlį rūkytos lašišos ir papuoškite smulkintomis petražolėmis.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Matavimui naudojome 250 ml stiklinę.




admin · 2020-02-04 15:00 · 537 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt