AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 pakeliai šokoladinių sausainių (naudojau Selga)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų kreminės varškės (galima naudoti paprastą, žr. patarimus)
400 gramų uogų (naudojau mėlynes ir serbentus)
100 mililitrų kavos (arba arbatos)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kreminę varškę, grietinėlę (ji turėtų būti kuo šalesntė), kondensuotą pieną, citrinos sultis ir vanilinį cukrų dedame į dubenį ir elektriniu plakikliu plakame apie 7 - 8 min., kol kremas sutirštėja ir ima laikyti formą. Šiek tiek kremo atsidedame torto šonams aptepti.
2.
Kiekvieną sausainį trumpam pamirkome kavoje (galima mirkyti ir piene arba arbatoje, ypač jeigu darote mažiesiems valgytojams) ir ant lėkštės ar padėkliuko dėliojame iš jų kvadrątą (3 sausainių pločio ir 3 sausainių ilgio). Sausainius aptepame ketvirtadaliu kremo, apiberiame dalimi uogų, jas šaukštu truputį įspausdami į kremą. Tada vėl dedame sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių, vėl apepame kremu, beriame uogas ir t.t.
3.
Patį viršutinį kremo sluoksnį aš ne tepiau, o išspaudžiau konditeriniu švirkštu (prieš tai kremą palaikiau šaldytuve, kad sutvirtėtų), bet jį drąsiai galima ir tiesiog aptepti. Atsidėtu kremu aptepame torto šonus.
4.
Tortą būtinai palaikome šaldytuve bent per naktį, nes reikia laiko, kad kremas įsigertų į sausainius ir skoniai susijungtų. Prieš patiekdami galime papuošti uogomis ar kaip tik norisi. Skanaujame ir stengiamės nenusikąsti liežuvio!
Patarimai:
•
Vietoje kreminės varškės galite naudoti paprastą varškę - tiesiog ją blnderiu sutrinkite su dalimi o pieno iki bus vientisos konsistencijos, visiškai nebenesijaus varškės grūdelių.