TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Nematomas obuolių ir kriaušių pyragas
Nematomas obuolių ir kriaušių pyragas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
3 vienetai kriaušių (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
70 gramų miltų
50 gramų cukraus
20 gramų sviesto
11 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės aromato (ar vanilinio cukraus)
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
1 sauja migdolų drožlių (nebūtina)
pagal skonį cukraus pudros (nebūtina)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti.

2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol jie suputos ir pabals. Supilti tirpintą ir atvėsintą sviestą, pilti pieną ir vanilę. Permaišyti.

3.
Lengvai plakant, įsijoti miltus su kepimo milteliais ir druska. Tešlą padalinti į du dubenėlius lygiomis dalimis.

4.
Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas. Supjaustyti kuo plonesnėmis riekelėmis, patogiausia mandolina. Dėti į vieną tešlos dubenį. Kai dėsite vaisius, iš dugno ant vaisių vis uždėkite tešlos, kad vaisiai nepajuoduotų, taip išsimaišys ir tešla. Taip pat paruošti kriaušes, sudėti į kitą pusę tešlos.

5.
Kepimo popieriumi iškloti formą ar sutepti sviestu ir pabarstyti miltais. Formą naudojau ~25*15 cm dydžio, bet tinka ir kitokio dydžio.

6.
Tešlą su obuoliais atsargiai supilti į formą, išlyginti paviršių. Ant viršaus atsargiai supilti kriaušių tešlą. Išlyginti paviršių. Pabarstyti riešutais.

7.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C laipsnių. Pyragą dėti kepti į įkaitintą orkaitę ir kepti 35 - 40 minučių. Jei kepsite mažesnėje formoje, pvz., 20*15 cm formoje, pyragas bus storesnis, jį reikės kepti kiek ilgiau, apie 45 minutes.

8.
Palikti šiek tiek atvėsti ir pabarstyti cukraus pudra. Galima valgyti šiltą, bet skaniausias visiškai atvėsęs, ypač sekančią dieną.




admin · 2020-01-26 00:00 · 512 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt